Hulphond

Taken
Onze hulphonden bieden ondersteuning door jouw kind of jou te kalmeren. De hond kan overal mee naar toe en zal dus zoveel mogelijk betrokken zijn in de dagelijkse dingen. De hond is een kalme en stabiele factor waardoor kinderen en of volwassenen zich zelfverzekerder en veiliger voelen.  Het is bewezen dat honden een kalmerende werking hebben en dat is zijn belangrijkste taak als hulphond. De hond zal het beste maatje zijn en er zonder oordeel zijn voor jouw kind of voor jou. Hierdoor zal ook de zelfredzaamheid bevorderen en veel situaties fijner worden. De hond zal meer inzicht geven in wat jouw kind of jij allemaal zelf kan. De hond kan bijvoorbeeld mee gaan naar school, de supermarkt, bij woede angst of verdriet de situatie helpen kalmeren, helpen tijdens bezoeken in zorginstellingen of andere plekken waar het lastig is. Onze hulphonden zullen overwinningen geven in situaties die zonder dit beste maatje stukken lastiger of onmogelijk zijn!

Werkwijze HondHelpt
De honden van HondHelpt zijn voormalig asielhonden uit Spanje. Hieronder is weergegeven hoe HondHelpt te werk gaat:

werkwijze hondhelpt

De selectieprocedure is spannend en erg belangrijk. HondHelpt zal tijdens deze periode van het testen van honden, uitgebreid contact houden met de aanvrager. Dit contact zal na het eerste telefonische gesprek, voornamelijk via de mail en Whatsapp zijn doordat er op die manier ook veel beeldmateriaal gedeeld kan worden.
De honden worden getest op hun sociale en leergierige karakter, stabiliteit en herstelvermogen. De hond wordt eerst binnen het asiel getest, vervolgens buiten het asiel en tenslotte in een huiselijke omgeving. Onze honden zullen altijd vanuit deze huiselijke omgeving naar Nederland gaan. Wij vinden het belangrijk dat de aanvrager zich betrokken voelt tijdens deze selectieprocedure. De duur van de gehele procedure ligt tussen 1 maand en 5 maanden.

HondHelpt zorgt dat er een gezondheidscontrole wordt uitgevoerd door dierenarts Marcelo Cabrera. Onze honden gaan alleen naar Nederland na deze controle en de afgifte van een gezondheidscertificaat. De controle bestaat uit: algemene inspectie en locomotie, bloedtesten (orgaanfuncties en alle mogelijke Spaanse ziektes), en mogelijk röntgenfoto´s. De honden hebben een chip, Europees paspoort, entingen, zijn ontwormd en worden gewassen voordat ze in Nederland aankomen.

Zodra de hond in Nederland is, zal de opleiding voor de hond en de begeleiding van het gezin beginnen. De begeleiding zal gegeven worden door een door HondHelpt goedgekeurde hondenschool.

Wil je meer weten over de werkwijze en prijzen,  mail dan naar info@hondhelpt.nl 

Honden in Nederland
HondHelpt heeft de afgelopen jaren op aanvraag veel leuke gezinshonden geplaatst, maar legt nu de nadruk op de hulphonden. Op dit moment zijn de geweldige honden Jace, DJ, Lalou, Uka, Beer, Loïs, Ohana, Dylan en Senna aan het werk. Zij zijn in Nederland of Duitsland en vervullen in hun gezin een belangrijke rol of ondersteunen hun baasjes tijdens hun werk. Klik hier om naar de pagina te gaan om meer te lezen over hun leven als hulphond.