Huishond

Werkwijze

Aanvraag via mail of telefonisch

Vragenlijst invullen

Videobelgesprek

Zoektocht  HondHelpt

Observatieperiode

Kennismaking

Huisbezoek

Plaatsing hond

Start opvoeding en begeleiding bij goedgekeurde hondenschool

Wij streven naar het vinden van de juiste match. Om deze match zo succelvol en weloverwogen te maken helpen wij om de juiste sociale huishond te vinden die goed past met jouw levenstijl. Doormiddel van emailcontact, een vragenlijst en een vrijblijvend telefoongesprek kunnen we eerst samen bepalen of wij de juiste keuze zijn om te helpen bij het vinden van je ideale hond.
Na veel jaren ervaring met asiels, herplaatsingen, stichtingen, straathonden etc. is het voor ons erg belangrijk geworden dat de match juist is en mensen bewust worden van de aanschaf een hond. Daarnaast willen we de mensen tijdens ons begeleidingsproces laten kennismaken of laten verdiepen in het begrijpen van signalen van honden.  

Tijdens het proces komen we er samen achter welk type hond geschikt is en geven wij informatie over raseigenschappen, gezondheid, fokkers, stichtingen etc. We bieden ook hulp bij het selecteren van een hond in Nederland. We hebben speciaal ontwikkelde vragenlijsten, video opdrachten en check-lists om onze hulp zo prettig, concreet en zinvol mogelijk te maken. Zodra een goede kandidaat gevonden is, maken wij het mogelijk een gedragstest uit te voeren zodat we heel concreet het karakter van de hond en de keuzes die de hond maakt testen. Voor het vinden van een potentiele therapiehond raden wij dit zeker aan. Voor het vinden van een huishond is het niet altijd nodig. Wil je toch meer weten over de hond en een nog betrouwbaardere keuze maken, is een gedragstest verstandig. Omgang met prikkels, herstelvermogen, de beheersing en sociale aspecten worden door onze gedragstest duidelijk. 

We vinden het belangrijk dat de begeleiding na de adoptie plaatsvindt bij een hondenschool waarbij de binding tussen jou en je hond, kennis van gedrag, prettige begeleiding en positief trainen bovenaan staan. Hierover gaan we in overleg zodat er een passende hondenschool jullie avontuur verder kan begeleiden. We vragen minimaal 20 keren les bij een door ons goed gekeurde hondenschool. Ook is het in overleg mogelijk om door ons begeleid te worden. 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan door ons een mailtje te sturen naar info@hondhelpt.nl