Huishond

Werkwijze
Wij streven naar het vinden van de juiste match. Om deze match zo succelvol en weloverwogen te maken helpen wij om de juiste sociale huishond te vinden die goed past met jouw levenstijl. Doormiddel van emailcontact, een vragenlijstje en een vrijblijvend telefoongesprek kunnen we eerst samen bepalen of wij de juiste keuze zijn om te helpen bij het vinden van je ideale huishond.

We bieden hulp bij het selecteren van de hond. We hebben speciaal ontwikkelde vragenlijsten en check-lists om onze hulp zo prettig, concreet en zinvol mogelijk te maken. Het start bedrag voor onze samenwerking bedraagt 65 euro. Zodra een goede kandidaat gevonden is, kunnen wij deze testen op het gedrag zodat er veel bekend is over het karakter van de hond en de keuzes die de hond maakt bij het aanbieden van diverse prikkels. Om zeker te weten of de hond de juiste hond is voor je, nemen wij een gedragstest af. Het herstelvermogen, de beheersing en sociale aspecten worden door onze gedragstest duidelijk. Een gedragstest kost per hond 85 euro en vindt plaats in Haaksbergen of in Bad Bentheim (Duitsland). Het testen van het gedrag van een mogelijk geschikte hond is alleen mogelijk bij een hond in vooradoptie of wanneer de huidige eigenaar openstaat voor onze bemiddeling. 

We vinden het belangrijk dat de begeleiding na de adoptie plaatsvindt bij een hondenschool waarbij de binding tussen jou en je hond, kennis van gedrag, prettige begeleiding en positief trainen bovenaan staan. Hierover gaan we in overleg zodat er een passende hondenschool jullie avontuur verder kan begeleiden. We verplichten minimaal 20 keren les bij een door ons goed gekeurde hondenschool.

In het kort de werkwijze:

Aanvraag via mail
Vragenlijst invullenTelefonische intakeIntakeverslag en samenwerkingscontract ondertekenenStartbedrag betalen door aanvragerZoektocht aanvrager met behulp van HondHelptGedragstest bij HondHelptAdvies en uitwerking van gedragstest(en)Betaling aan HondHelptHond aanschaffenStart opvoeding en begeleiding bij goedgekeurde hondenschool

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan door ons een mailtje te sturen naar info@hondhelpt.nl