Huishond

Werkwijze

Aanvraag via mail

Vragenlijst invullen (vrijblijvend en kostenloos)

Telefonische intake (vrijblijvend en kostenloos)

Intakeverslag en samenwerkingscontract ondertekenen

Zoektocht aanvrager en advisering/begeleiding HondHelpt
50 euro

Gedragstest bij HondHelpt (optioneel)
95 euro

Advies en uitwerking van gedragstest(en)

Hond aanschaffen

Start opvoeding en begeleiding bij goedgekeurde hondenschool

Wij streven naar het vinden van de juiste match. Om deze match zo succelvol en weloverwogen te maken helpen wij om de juiste sociale huishond te vinden die goed past met jouw levenstijl. Doormiddel van emailcontact, een vragenlijst en een vrijblijvend telefoongesprek kunnen we eerst samen bepalen of wij de juiste keuze zijn om te helpen bij het vinden van je ideale hond.

We helpen vanaf de start van je zoekproces! Voor het hele proces van begin tot het vinden van een fijne huishond vragen we 50 euro. We vragen een kleine vergoeding voor onze tijd en inspanning. Bewust een kleine vergoeding, want dit werk is onze passie. Na veel jaren ervaring met asiels, herplaatsingen, stichtingen, straathonden etc. is het voor ons te belangrijk geworden dat de match juist is en mensen bewust worden van de aanschaf van de gekozen hond. 

Tijdens het proces komen we er samen achter welk type hond geschikt is en geven wij informatie over raseigenschappen, gezondheid, fokkers, stichtingen etc. We bieden vervolgens hulp bij het selecteren van de hond. We hebben speciaal ontwikkelde vragenlijsten, video opdrachten en check-lists om onze hulp zo prettig, concreet en zinvol mogelijk te maken. 

Zodra een goede kandidaat gevonden is, maken wij het mogelijk een gedragstest uit te voeren zodat we heel concreet het karakter van de hond en de keuzes die de hond maakt testen. Voor het vinden van een potentiele therapiehond raden wij dit zeker aan. Voor het vinden van een huishond is het niet altijd nodig. Wil je toch meer weten over de hond en een nog betrouwbaardere keuze maken, is een gedragstest verstandig. 

Omgang met prikkels, herstelvermogen, de beheersing en sociale aspecten worden door onze gedragstest duidelijk. Een gedragstest kost 95 euro en vindt plaats in Haaksbergen of in Bad Bentheim (Duitsland). Het testen van het gedrag van een mogelijk geschikte hond is alleen mogelijk bij een hond in vooradoptie  of wanneer de huidige eigenaar openstaat voor onze bemiddeling. De test duurt ongeveer 20 minuten en aansluitend vindt een gesprek plaats waarbij we bevindingen bespreken.

We vinden het belangrijk dat de begeleiding na de adoptie plaatsvindt bij een hondenschool waarbij de binding tussen jou en je hond, kennis van gedrag, prettige begeleiding en positief trainen bovenaan staan. Hierover gaan we in overleg zodat er een passende hondenschool jullie avontuur verder kan begeleiden. We verplichten minimaal 20 keren les bij een door ons goed gekeurde hondenschool. Ook is het in overleg mogelijk om door ons begeleid te worden doormiddel van privelessen op locatie of live videolessen. 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit kan door ons een mailtje te sturen naar info@hondhelpt.nl