Over ons

Lalou DaanVisie en motivatie
Voor HondHelpt is het duidelijk dat er veel honden geschikt zijn om als hulphond te werken. Er hoeven dus geen speciale nesten gefokt te worden voor HondHelpt. Er worden jaarlijks 110.000 honden op straat gevonden in Spanje. Daar zitten veel potentiële hulphonden bij!

Vanwege de wens om honden te helpen en te trainen en gezinnen te kunnen helpen, ontstond de motivatie om hulphonden te zoeken in asielen. Inmiddels weten veel mensen wat honden kunnen betekenen. HondHelpt wil én honden én gezinnen helpen.

Werkervaringen
Maud van den Berg is orthopedagoog met als specialisatie Gezin en Gedrag. In Nederland was ze tijdens en na de studie persoonlijk begeleider voor kinderen met een stoornis in het Autistisch spectrum. Na de studie heeft ze veel ervaring op gedaan met haar werk als begeleider in verschillende leefgroepen voor kinderen met psychiatrische problematiek. Daarna is ze aan de slag gegaan als orthopedagoog op een grote middelbare school waar ze diagnostisch werk deed en begeleiding  en voorlichting aan docenten gaf. Tijdens haar werk op de middelbare school is ze begonnen met het waarmaken van haar droom: Orthopedagogiek en dieren combineren. Maud trainde haar honden bij hondenschool en opleidingscentrum Happy Tails en leidde haar honden op tot therapie honden. In 2011 ontstond HondHelpt in Nederland. Hondhelpt werkte met enorm veel plezier voor Praktijk Equitrust. HondHelpt gaf Cognitieve Gedragstherapie aan kinderen, begeleiding aan ouders en deed observaties op scholen. Tijdens de begeleidings- en therapiesessies werden altijd honden en paarden  in gezet.

Maud heeft acht jaar vrijwilligerswerk gedaan voor een stichting in Nederland, waarbij gezinnen werden begeleid voor en na het adopteren van een hond uit het buitenland. Verder heeft ze vier zomers doorgebracht in een asiel in Zuid-Spanje. Dit asiel had ruim 150 honden die overdag los liepen op het grote terrein. Deze zomers hebben veel bijgedragen aan het leren begrijpen en observeren van hondengedrag. Diepgang over positief trainen en het scoren van gedrag heeft Maud gekregen bij hondenschool en opleidingscentrum Happy Tails. Na veel jaren ervaring  in het trainen van honden op diverse hondenscholen, heeft Happy Tails een grote impact gehad op de kennis en ervaringen van Maud, en dus HondHelpt.

Door de verhuizing naar Spanje, dichtbij Barcelona, heeft HondHelpt haar werk aangepast. Alle ervaringen, kennis en krachten zijn gebundeld om opnieuw een droom waar te maken: asielhonden de kans geven om hulphond of therapiehond te worden.

Eigen honden
HondHelpt heeft eigen honden waarvan drie in het bezit zijn van een certificaat als Therapiehond. Vier van de honden van HondHelpt komen uit een asiel uit het buitenland.

Cooper is 10 jaar en komt uit Griekenland. Hij heeft enorm veel kinderen en ouders geholpen tijdens cognitieve therapie sessies. Cooper kan enorm goed spiegelen en inspelen op de situaties die tijdens de sessies ontstaan. Met rust en liefde kan hij inzicht geven in de communicatie en lichaamshouding. Cooper heeft veel betekend in het verbeteren van zelfvertrouwen, zelfkennis, communicatie, emotieregulatie, probleemoplossend vermogen, sociale vaardigheden en het plannen en organiseren van handelingen. Cooper is ook een fantastische sporthond. Hij is een ster in behendigheid en frisbee. Verder heeft hij diverse diploma´s. Hij heeft het certificaat Therapiehond behaald, het Sociale Huishond diploma en Gedrag en Gehoorzaamheid diploma´s van de FHN. Cooper is de trots van HondHelpt en daarom de hond in het logo!


Ivy 
komt uit Nederland en is 5 jaar oud. Zij heeft veel enthousiasme en is gek op iedereen. Ze is enorm sociaal en altijd in voor spelletjes. Ze is super slim en snel in het reageren op aanwijzingen. Ze heeft haar certificaat als Therapiehond en het landelijke Sociale Huishond diploma van de FHN. Tenslotte is ze een fantastische sporthond.

Blake komt uit Spanje, uit een van de asielen waar HondHelpt mee samenwerkt. Blake is soms eigenwijs en altijd vrolijk. Hij is ongeveer 4 jaar oud. Blake heeft het landelijke Sociale Huishond diploma van de FHN. In april zal Blake een gedragstest krijgen bij Happy Tails. Na het slagen mag hij in Nederland wonen bij een goede vriendin van HondHelpt om samen met haar in het Voortgezet Onderwijs te gaan werken als klashond en leerlingbegeleidingshond.

BlakeBaylen komt net als Blake uit het asiel Help Guau. Hij is nog geen 2 jaar oud. Jong, vrolijk, erg sociaal en mega leergierig. HondHelpt wil hem graag opleiden als therapiehond en in de toekomst een gedragstest laten doen. HondHelpt ziet enorme potentie in hem en is erg blij met zijn aanvulling in de roedel.

Moby is Spaans en 13 jaar oud geworden. Op 3 februari 2018 is hij gestorven. We zullen hem nooit vergeten en laten hem hierbij staan om hem te eren.
Hij was al 6 jaar met pensioen omdat hij blind is geworden. Hij was altijd rustig en zacht. Moby heeft kinderen geholpen tijdens Remedial Teaching. Hij heeft rust en stabiliteit geboden tijdens activiteiten met kinderen met autisme. En Moby hielp tijdens therapie aan kinderen met angst voor honden. Moby heeft zijn certificaat als Therapiehond en het Sociale Huishond diploma van de FHN (Federatie Hondensport Nederland). Het was een bijzonder fijn hondje die bij iedereen een prettige en liefdevolle indruk achterliet.

moby