Partners

Asielen 
HondHelpt werkt samen met goed georganiseerde asielen die graag meedenken in het selecteren van de juiste honden. Geen van deze asielen zijn aangesloten bij organisaties die adopties naar het buitenland verzorgen. De adopties van hun honden is dus gericht op mensen die in Spanje wonen. Gelukkig geloven zij in de visie en motivatie van HondHelpt en krijgt HondHelpt altijd steun en vertrouwen om de honden uitgebreid te testen. Om een indruk te geven hebben deze drie asielen opgeteld ongeveer 500 honden.

Help Guau 
in Argentona:


Dierenarts
De dierenarts Marcelo Cabrera heeft drie praktijken en staat altijd klaar als hij nodig is. HondHelpt is enorm blij met deze samenwerking en heeft vertrouwen in zijn kritisch onderzoeken van de honden. Elk asiel heeft zijn eigen dierenarts, maar de dierenarts van HondHelpt is onafhankelijk en doet uitgebreider onderzoek. Zo neemt hij twee bloedsamples af waarmee hij de orgaanfuncties test, en op alle Spaanse ziektes controleert. Hij doet een algemeen onderzoek van het lichaam van de hond en bekijkt hoe de hond beweegt. Ook kan hij röntgenfoto´s maken.

Opleiding en begeleiding in Nederland
Nadat de hond in Nederland is aangekomen zal er meteen gewerkt moeten worden aan binding en de opleiding van de hond en baas. Er worden trainingssessies in kleine groepen en of privé gegeven aangepast op de behoefte van de eigenaar en hond.

Een hondenschool en opleidingscentrum waar HondHelpt mee samenwerkt is Happy Tails te Beerzerveld. Karen Mulders heeft als Kynologisch Gedragstherapeut veel ervaring in het opleiden van hulphonden en het begeleiden van mensen. Onze samenwerking bestaat al vele jaren en verloopt zeer prettig.

Klik op http://www.happytails.nl/hulphond/ om direct naar de website te gaan.

Ook werkt HondHelpt samen met Kynologisch Gedragstherapeut Hylke Walters van Het Kwispelaartje. Het Kwispelaartje biedt begeleiding op maat, zowel thuis als op een van de twee trainingslocaties van de hondenschool. Er is een binnen locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel, en een buitenlocatie in Capelle aan den IJssel. Hylke kan ook thuis training geven. HondHelpt is erg blij met de betrokken en fijne samenwerking met Het Kwispelaartje.

Klik op http://www.hetkwispelaartje.nl om naar haar website te gaan.

Ook werkt HondHelpt samen met Hond&Vorming van Judith Eberson. Haar hondenschool bevindt zich in Limburg, in Brunssum. Judith en haar collega’s bieden buddytrainingen aan. Het buddyprogramma is prachtig maatwerk. Kijk eens op www.hondenvorming.nl (onder “ons aanbod”, en vervolgens “buddyhond”). Een samenwerking waar HondHelpt erg enthousiast over is.