Wie zijn wij

Maud Zinck – van den Berg
Maud is haar hele leven al bezig met honden en paarden en is na haar studie Pedagogische Wetenschappen & Onderwijskunde begonnen met het waarmaken van haar droom: Orthopedagogiek en Dieren combineren.

Maud woont in Haaksbergen. Ze is de oprichtster van HondHelpt. Zij is opgeleid tot orthopedagoog aan de Universiteit van Nijmegen en heeft werkervaringen op speciaal onderwijs en middelbaar onderwijs, en op leefgroepen binnen de psychiatrie. Maud geeft behandeling aan kinderen en jongeren met gedragsproblematiek, ontwikkelingsproblemen of psychiatrische problematiek met behulp van paarden en honden. Daarnaast traint ze honden en is ze hulphonden begeleider. In Spanje was Maud mede-eigenaar van een hondenschool. Ook had Maud opvang aan huis voor logeerhonden en tevens verschillende pleeghonden van een lokaal asiel. Maud is tenslotte betrokken bij het ontwikkelen en geven van opleidingen binnen de AAI.

 

Coco Lentfert
Coco woont in Bad Bentheim (Duitsland) en is opgegroeid met honden en paarden. Vanwege de interesse en liefde voor dieren is zij de opleiding dierenartsassistente gaan doen. Deze heeft ze met succes afgerond. Haar ervaringen en kwaliteiten heeft ze vervolgens uitgebreid met een opleiding tot Acupressuur voor dieren. Door de wens om met zowel mensen als dieren te werken is Coco de opleiding tot Kynologisch Instructeur gaan doen. Ze geeft wekelijks les aan groepen mensen waarbij ze hen begeleidt in het opvoeden van hun hond, en de binding en samenwerking versterkt. Ten slotte geeft Coco behendigheidstrainingen waarbij ze haar sportieve kant samen met honden kan uiten.