Therapiehond

Wat is een therapiehond?
Een therapiehond is een sociale stabiele hond die je helpt bij het uitvoeren van je werk. Er zijn veel verschillende doeleinden waarvoor je de therapiehond kan opleiden en inzetten. Een therapiehond is je favoriete collega.  Een therapiehond is geen hulphond. Een hulphond helpt de baas in het dagelijks leven en verbetert daarmee de kwaliteit van het leven van de baas. Een therapiehond ondersteunt de baas op het werk om samen zorg en hulp te bieden aan anderen. De therapiehond is naast zijn taak een sociale huishond.

Waarom een therapiehond inzetten?
Therapiehonden hebben een positieve invloed op het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, het zelfbeeld en helpen bij het overwinnen van uitdagingen. Wetenschappelijk onderzoek heeft de laatste jaren veelvoudig aan kunnen tonen dat wanneer er een therapiehond wordt ingezet met de juiste opleiding en training, deze de impact van de (therapeutische) ervaring voor een brede groep individuen binnen een breed scala aan settings/omstandigheden op een zeer positieve manier kan beïnvloeden (Fine, 2016). Met je professionaliteit in combinatie met een zorgvuldig geteste hond kun je veel mensen op een unieke wijze helpen. De steun met een staartje!
Wil je meer weten en vraag je je af of een therapiehond meerwaarde heeft binnen jouw werkveld, neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 

Werkwijze HondHelpt

Aanvraag via mail

Vragenlijst invullen

Telefonische intake

Intakeverslag en samenwerkingscontract ondertekenen

Startbedrag betalen door aanvrager

Zoektocht aanvrager en advisering HondHelpt

Gedragstest bij HondHelpt

Advies en uitwerking van gedragstest(en)

Betaling aan HondHelpt

Hond aanschaffen

Start opvoeding en begeleiding bij goedgekeurde hondenschool

Wij streven naar het vinden van de juiste match. Om deze match zo succelvol en weloverwogen te maken helpen wij om de juiste sociale huishond te vinden die goed past met jouw levenstijl. Doormiddel van emailcontact, een vragenlijstje en een vrijblijvend telefoongesprek kunnen we eerst samen bepalen of wij de juiste keuze zijn om te helpen bij het vinden van je ideale huishond.

We bieden hulp bij het selecteren van de hond. We hebben speciaal ontwikkelde vragenlijsten en check-lists om onze hulp zo prettig, concreet en zinvol mogelijk te maken. Het startbedrag voor onze samenwerking bedraagt 65 euro. Zodra een goede kandidaat gevonden is, kunnen wij deze testen op het gedrag zodat er veel bekend is over het karakter van de hond en de keuzes die de hond maakt bij het aanbieden van diverse prikkels. Het herstelvermogen, de beheersing en sociale aspecten worden door onze gedragstest duidelijk. Een gedragstest kost 95 euro en vindt plaats in Haaksbergen of in Bad Bentheim (Duitsland). Het testen van het gedrag van een mogelijk geschikte hond is alleen mogelijk bij een hond in vooradoptie  of wanneer de huidige eigenaar openstaat voor onze bemiddeling.

We vinden het belangrijk dat de begeleiding na de adoptie plaatsvindt bij een hondenschool waarbij de binding tussen jou en je hond, kennis van gedrag, prettige begeleiding en positief trainen bovenaan staan. Hierover gaan we in overleg zodat er een passende hondenschool jullie avontuur verder kan begeleiden. We verplichten minimaal 20 keren les bij een door ons goed gekeurde hondenschool. Daarnaast verplichten wij het volgen van een opleiding tot Therapiehond zodat de hond officeel gecertificeerd wordt en zodat je als eigenaar ook wordt voorbereid op het werken samen met je hond. 

Neem contact op met ons om al je vragen te stellen.  Dit kan door ons een mailtje te sturen naar info@hondhelpt.nl